"Mesafeli Satış Sözleşmesi"

Mesafeli Satış Sözleşmesi
MADDE 1 - SÖZLEŞMENİN TARAFLARI
SATICI: Osmaniyecicek.com / Adres:Raufbey Mah. Atatürk Cad. No:340
ALICI:
 
MADDE 2 - SÖZLEŞMENİN KONUSU:
İş bu sözleşmenin konusu, SATICI`ya ait www.osmaniyecicek.com web sitesinden ALICI`nın elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleşmede satış fiyatı belirtilen mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. ALICI, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve "cayma" hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal/hizmeti sipariş verdiğini iş bu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder. www.osmaniyecicek.com sitesinde sipariş / ödeme sayfasında yer alan bilgilendirme, teslimat şartları ve fatura iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.
 
MADDE 3 - SÖZLEŞMEYE KONU MAL/HİZMETİN ÖZELLİKLERİ:
Mal/Hizmet Ürün Adı:
Adet:
Ödeme Şekli:
Teslim Tarihi:
Teslim Alacak Kişi:
Teslimat Adresi:
 
Sözleşmeye konu Mal/Hizmet Ürün SATICI`ya ait efecicek.com internet sitesi üzerinde gösterimi yapılan resime en yakın biçimde hazırlanmakla birlikte mevsimsel olarak kullanılan çiçek renklerinde, boyutlarında, biçimlerinde ve aksesuar ve yan malzemelerde değişiklik olabilmektedir.
 
MADDE 4 - MAL/HİZMETİN FİYATI:
Mal/hizmetin fiyatı sipariş sonu ALICI`ya e-mail ile gönderilen sipariş özetinde ve fatura içeriğinde mevcuttur.
 
Toplam Fiyat:
 
MADDE 5 - GENEL ŞARTLAR:
ALICI mesafeli satış sözleşmesinin akdinden önce sözleşme konusu mal/hizmetin özelliklerini, fiyatını, ödeme şeklini ve teslimata ilişkin teslimat şartlarını okuyup doğru ve eksiksiz olarak bilgi edindiğini ve elektronik ortamda gerekli onayı verdiğini beyan eder.
 
Ürünün teslimatı için iş bu sözleşmenin elektronik ortamda onaylanması ve bedelinin ödenmesi şarttır. Ürün bedeli ödenmemesi veya kredi kartından iptal edilmesi durumunda, SATICI ürün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
 
SATICI teslimatı engelleyen hava muhalefeti vb olağanüstü durumlar nedeniyle sözleşme konusu mal/hizmeti süresi içinde teslim edemez ise ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu mal/hizmetin teslimatının ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI`nın siparişi iptal etmesi halinde sözleşme konusu mal/hizmet için ödediği ücret 7 iş günü içinde kendisine iade edilir.
 
Kargo ile teslim edilen ürünlerde Kargo firmasının, ürünü teslim alacak kişiye teslimi aşamasında karşılaşacağı her türlü sorun nedeniyle, siparişi verilen ürünün teslim alacak kişiye teslim edilememesinden dolayı SATICI sorumlu tutulamaz.
 
Sözleşme konusu mal/hizmet ödemesinin kredi kartı, atm kartı ile harcama belgesi düzenlenmeksizin yapıldığı durumlarda, kartın bir başkası tarafından hukuka aykırı şekilde kullanılması halinde; 23/2/2006 tarihli 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ve 10/03/2007 tarihli ve 26458 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılır.
 
MADDE 6 - ÖZEL ŞARTLAR
Çiçek kişiye ve siparişe özel hazırlanan ve kolay bozulan bir ürün olduğundan MADDE 9 kapsamındadır. Bu sebeple teslim alınan ürün hakkında 1 gün içinde e-posta ve/ya telefonla iletişim kurularak talep edilmesi durumunda ALICI değiştirme ve ya iade seçeneklerini kullanabilir. İptal ve ya iade işlemlerinde alınmış ürünün SATICI`ya iade edilmesi gereklidir.
 
MADDE 7 - TESLİMAT ŞARTLARI
ALICI tarafından satın alınmış olan fırsat ürününün aynı gün içinde teslim edilebilmesi için, TSİ 14.00`a kadar alım ve ödeme işlemlerinin tamamlanarak SATICI`ya ulaşmış olması gerekmektedir. TSİ 14.00`dan sonra verilen siparişler ertesi gün teslim edilebilmektedir. 
 
Teslimat gün içi 09:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılmaktadır. İş yeri adresi teslimatlar için mesai saatleri dikkate alınmakla birlikte teslimat saati garantisi verilememektedir. Bu saat aralığında teslim edilemeyen siparişler ertesi gün ilk servis ile teslim edilmektedir. 
 
Düğün, Nişan, Cenaze, Toplantı vb. etkinlik için fırsat ürünleri belirli bir saatte göre teslim edilememektedir. 
 
Fırsat ürünü ALICI tarafından belirtilen teslim alacak kişiye teslim edilmekle birliklte teslim alacak kişi teslimat adresinde yoksa ya da bulunamıyorsa:
 
İş yerlerinde ve resmi kurumlarda iş arkadaşları, birim amirleri, danışma, güvenlik vb. kişiye,
Evlerde diğer aile bireylerine, ev arkadaşına, komşusuna,
Okullarda İdari amirine, öğretmenler odasına, öğrenci işleri odasına, güvenliğe, danışmaya,
Hastanelerde hasta yakınına, danışmaya, güvenliğe,
Diğer alanlarda yetkili kişilere, görevlilere, arkadaşlarına imza karşılığı teslim edilmekte ve ALICI`ya teslimat bilgisi olarak iletilmektedir.
 
Teslimat adresinde hiç kimsenin ürünü almak istememesi durumunda ürün SATICI`ya ait iş yerlerine geri getirilmektedir. Bu durumlarda ALICI`nın 1 gün içinde talep etmesi halinde +15 TL ek yol ücreti ile aynı ilçe sınırları içinde farklı bir adrese gönderim yapabilir ya da ALICI teslimat yapan SATICI`ya ait iş yerlerinden ürünü kendisi teslim alabilir. Bu durumlarda ürün iptal ve ya iadesi gerçekleşmemektedir. 
 
Ürünün teslim alacak kişi tarafından kabul edilmemesi durumunda ürün SATICI`ya ait iş yerlerine geri getirilmektedir. Bu durumlarda ALICI`nın 1 gün içinde talep etmesi halinde +15 TL ek yol ücreti ile aynı ilçe sınırları içinde farklı bir adrese gönderim yapabilir ya da ALICI teslimat yapan SATICI`ya ait iş yerlerinden ürünü kendisi teslim alabilir. Bu durumlarda ürün iptal ve ya iadesi gerçekleşmemektedir. 
 
Teslimat adresinde alıcı bulunmuyorsa ve ya adres bulunamıyorsa teslim alacak kişi telefon ile aranarak bağlantı kurulabilir. Bu durumlarda teslimat gecikmeli olarak yapılabilmektedir. 
 
Ulaşım olanaklarının kısıtlı olduğu bölgelerde ve ya kötü hava koşullarında teslimat zamanı ve ücretinde zorunlu değişiklikler yapılabilir. Bazı Hastane, Orduevi , Okul gibi kurum ve kuruluşlarda mevcut özel kurallar nedeni ile ürün alıcıya değil kurumdaki ilgili görevliye teslim edilmektedir. Bu durumdan dolayı sorumluluk ALICI`ya ait olup ödemesi alınmış olan ürünler iptal edilmez, geriye ödeme yapılmaz. 
 
ALICI tarafından sipariş esnasında verilen kişisel bilgi eksik ve ya yanlışlığı, teslimat adresi bilgilerindeki eksiklik ve yanlışlıklardan dolayı teslimat yapılamaması, teslimat aksaması vb durumlarda sorumluluk ALICI`ya aittir. 
 
Sevgililer günü, Anneler Günü, Öğretmenler Günü gibi özel günlerde sipariş yoğunluğu nedeni ile siparişler gün içi 09:00 - 22:00 saat aralığında teslim edilmektedir. 
 
Kargo ile teslim edilen fırsatı ürünlerinde teslimat süresi gönderilen mesafeye göre 1 ile 4 gün arasında değişmektedir. Tatil günlerinde kargo şirketine bağlı olarak kargo yapılmaktadır. Kargo teslimatlarında saat aralığı verilememektedir. Fırsat ürünü kargoya teslim edildikten sonra iptal, iade ve ya değişiklik işlemleri yapılamamaktadır.
 
MADDE 8 - İPTAL, İADE VE DEĞİŞİKLİK ŞARTLARI
ALICI satın almış olduğu fırsat ürününü, ürün sevkiyata çıkana kadar başka bir ürünle değiştirebilir, teslimat bilgilerinde değişiklik yapabilir ve ya iptal talebinde bulunabilir.
 
Teslim alacak kişinin ürünü kabul etmemesi durumunda iptal ve iade işlemleri yapılamamaktadır. ALICI bu durumlarda 1 gün içinde +15 TL ek yol ücreti ile aynı ilçe sınırları içinde farklı bir adrese gönderim talebinde bulunabilir ya da teslimat yapan SATICI`ya ait iş yerlerinden ürünü kendisi teslim alabilir. 
 
ALICI`nın fırsat alımı sırasında vermiş olduğunuz kişisel bilgi eksik ve ya yanlışlığı, teslimat adresi bilgilerindeki eksiklik ve yanlışlıklardan dolayı teslimat yapılamaması, teslimat aksaması vb durumlarda sorumluluk ALICI`ya ait olup değişiklik, iptal ve iade işlemleri yapılamamaktadır.ALICI bu durumlarda 1 gün içinde +15 TL ek yol ücreti ile aynı ilçe sınırları içinde farklı bir adrese gönderim talebinde bulunabilir ya da teslimat yapan SATICI`ya ait iş yerlerinden ürünü kendisi teslim alabilir.
 
MADDE 9 - CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK MAL/HİZMETLER:
ALICI`nın özel istek ve talepleri uyarınca üretilen veya üzerinde değişiklik ya da ilaveler yapılarak kişiye özel hale getirilen ürünlerde ALICI cayma hakkını kullanamaz. Ayrıca tüketicinin, niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ve çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan malların teslimine ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı yoktur.
 
MADDE 10 - YETKİLİ MAHKEMELER
İşbu sözleşmenin uygulanmasında, sipariş toplam tutarı değere kadar Tüketici Hakem Heyetleri ile SATICI`nın yerleşim yerindeki Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
 
Siparişin gerçekleşmesi durumunda ALICI ve SATICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.
 
SATICI :www.osmaniyecicek.com
ALICI :
Tarih: